Aina_Torres

Aina Torres Rexach (Barcelona, 1984) és poeta, escriptora, periodista i gestora cultural. Ha publicat Dones Rebels. Històries contra el silenci (Sembra Llibres, 2019) (2a edició), el poemari Baula de la nit (Pagès Editors, 2018), l’antologia Manual de Pedrolo (Amsterdam. Ara Llibres, 2018), la biografia Montserrat Roig. La memòria viva (Sembra Llibres, 2016) (2a edició) i el poemari Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions, 2014) (2a edició), guanyador del Premi de Poesia Martí Dot. A més a més, ha escrit als llibres col·lectius Terra de ningú (Pol·len Edicions, 2017), A Ovidi Montllor. Un temps, una estima, una idea (Lo Diable Gros, 2016) i Màtria. Noves veus poètiques dels Països Catalans (Germania, 2013).

Ha creat diversos espectacles poeticomusicals. Tinta i desordre que interpreta amb el cantautor Pau Alabajos i el violocel·lista Edgar Casellas; Després de la pluja que interpreta amb el cantautor Jordi Montañez; La mirada violeta. Marçal i Roig que interpreta amb la cantautora Meritxell Gené; Versos, jazz i incendis acompanyada del saxofonista Roger Martínez, i Parlen les dones. Per a més informació sobre els espectacles veure aquí.

Ha estat jurat del Premi de Poesia Martí Dot durant dos anys i del Premi de Poesia Maria Oleart. Ha impartit tallers de poesia per infants. Fa recitals de poesia arreu del país.

És llicenciada en Periodisme (UAB) i en Gestió Cultural (UB). Ha treballat com a periodista a Televisió de Catalunya (TV3) als programes Els Matins i El Català de l’Any. També a VilaWeb i al canal VilaWeb Lletres. Ha estat Responsable de Premsa d’Edicions 62, Tècnica de comunicació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i Tècnica de comunicació de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural (APGCC). Ha fet les entrevistes als participants al Festival nacional de poesia per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Ha col·laborat al digital cultural Núvol.

Aina Torres al Qui és Qui, base de dades de les Lletres Catalanes.

Aina Torres a la Viquipèdia.